Jedzeniowe Dowcipy :)

Przychodzi polski turysta do angielskiej restauracji i pyta:
- Co macie do jedzenia?
- Hot Dog - odpowida kelner
- A co to znaczy po polsku? - pyta turysta
- Goracy pies.
- Moze byc.
Po chwile przychodzi kelner z parowka w bulce, a turysta krzyczy:
- Panie, to mial byc pies, a Pan mi tylko ogon podal!


środa, 15 października 2008

Prosty i smaczny przepis na kotlet schabowy:)

Zakładając, ze posiadamy już niezbędny składnik (schab) należy go oczyścić i rozbić na pożądaną grubość ( pamiętajmy, że podczas smażenia trochę napęcznieje). Następnie na patelni rozgrzewamy grubą warstwę smalcu i dolewamy łyżkę oleju. I teraz po kolei: obtaczamy kotleta w mące, lekko otrzepujemy i zamaczamy w jajku z obu stron,a na koniec obtaczamy w tartej bułce i rzucamy na patelnie ( na rozgrzany smalec!). Przesmażamy kotleta kilka minut na dużym ogniu, przewracamy na drugą stronę i smażymy dalej. Sprawdzamy czy jest dobrze podsmażony, jeśli nie, zmniejszamy ogień i wykonujemy jeszcze raz tą samą czynność. Ważne jest, by nie przewracać kotleta zbyt często, bo panierka odpada. Smacznego kochani!

Brak komentarzy: